Xiaomi Mi 9 Pro и Mi MIX 5G ще бъдат представени на 24 септември

Xiaomi обяви официално, че следващата седмица ще представи два нови смартфона от висок клас. Става въпрос за Mi 9 Pro и Mi MIX 5G, както изглежда ще се нарича наследникът на Mi MIX 3. 

Информацията беше официално обявена в социалните мрежи, като според прикаченото изображение датата на анонса е 24 септември.

За Xiaomi Mi 9 Pro се говори, че ще се базира на новия премиум чипсет Snapdragon 855+, а по-рано чухме, че ще предлага и 30 W безжично зареждане, което е голяма крачка за индустрията. Възможно е апаратът да работи в 5G мрежи или да има две версии (4G и 5G).

За второто устройство името е достатъчно красноречиво, че ще бъде 5G смартфон. Xiaomi Mi MIX 5G изглежда всъщност е моделът, който очаквахме като Mi MIX 4, но китайците, вероятно заради звученето на цифрата 4 като думата им за „смърт“, ще избегнат употребата ѝ и ще прескочат директно към 5. А и промяната е добре дошла заради 5G поддръжката. 

При въпросния Mi MIX 5G очакваме да видим т.нар. Waterfall Display, при който страните са още по-силно извити назад и създават усещането за изцяло премахнати рамки. Говори се още за 90 Hz опреснителна честота на екрана, както и за особено впечатляваща камера с новия 108 МР сензор от Samsung, доплнен от 16 МР с широк обхват и 12 МР за 5х оптичен зуум. 

Това, разбира се, все още са слухове, но само след седмица ще научим какво подготвя китайският производител за новите си флагман устройства. Да се надяваме, че ще ги видим и в Европа, защото премиерата им ще се състои в родния Китай. 

На същото събитие се очаква да бъде показан телевизорът Mi TV, както и новата версия MIUI 11, базирана на Android 10. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар