TSMC вече не приема нови поръчки за чипове от Huawei

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co е спряла да приема нови поръчки за чипове от Huawei, съобщава Reuters. Реакцията идва дни след новата забрана на правителството на САЩ, която налага използващи американски хардуер и софтуер чипмейкъри първо да получат лиценз, за да могат да работят с Huawei. 

Новината означава, че доставчикът TSMC вече няма да може да приема нови поръчки от Huawei, но има право да изпълни такива, които са направени по-рано.

Тайванският Economic Daily съобщава, че китайският смартфон производител номер 2 в света е направил мащабна поръчка на стойност $700 милиона за 5nm и 7nm чипове. Първите се предполага, че са за новия чипсет Kirin 1020, а останалите за 5G модемите на Huawei.

Дали тази сериозна поръчка ще успее да стигне до Huawei зависи от това дали TSMC може да се справи с нея до средата на септември, гласи информация от Nikkei. 

Припомням ви, че TSMC, ключов доставчик на чипове за Huawei, но и за Apple, наскоро обяви, че ще изгради нова фабрика в Аризона, САЩ, която да помогне за намаляване зависимостта на американските компании от Китай.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар