Tesla вече има 250 хил. поръчки за новия Cybertruck

Tesla е получила 250 хил. поръчки за електрическия си пикап, който беше представен преди пет дни, обяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск в туит, предават Ройтерс и БТА

Мъск рекламира новия Cybertruck в социалната мрежа и редовно публикува информация за броя на поръчките, които са пристигнали при компанията от премиерата насам.

След повече от 50 интеракции в Twitter след представянето, във вторник вечерта той написа: “250k” – референция към броя на поръчките.

Компанията не е потвърдила веднага данните след края на обичайните работни часове.

Tesla пусна предварителните поръчки веднага след представянето на пикапа и позволи на потенциалните купувачи да резервират превозното средство, като депозират 100 долара, които могат да им бъдат върнати, спрямо 1000 долара, които искаше за резервацията на седана Model 3 през 2016 г. Началната цена на новия електромобил е 39 900 долара.

Пускането на футуристичния пикап миналата седмица беше свързано с гафове, след като “бронираното стъкло” на прозорците не издържа на теста за удар. Като цяло електрическото превозно средство сякаш притесни Wall Street в петък, тъй като акциите на Tesla завършиха търговията с 6,1% понижение на цената.

Не всички поръчки се превръщат в продажби, тъй като много от тях е вероятно да бъдат отменени, а средствата да бъдат върнати. Tesla планира да започне производството на пикапа в края на 2021 г.

Компанията получи 325 хил. поръчки за Model 3 в първата седмица на резервации, която се състоя преди три години. Cybertruck може да се конкурира с тези данни, тъй като остават още два дни до края на първата седмица за предварителни поръчки.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар