Sony представи дългоочаквания Alpha 7S III с обещание за ненадминат 4K видеозапис

Дългоочакваният Sony Alpha 7S III дебютира официално днес. Новият модел от серията пълноформатни безогледални фотоапарати на компанията предлага напълно нов 12.1 МР пълноформатен сензор, нов BIONZ XR процесор и подобрена автофокусна система, като обещава ненадминат видеозапис с 4K резолюция. 

Alpha 7S III използва изцяло нов 35-милиметров 12 МР пълноформатен Exmor R CMOS сензор със задно осветяване и си служи с набор от съвременни техники за улавяне на светлина, за да се осигурят висока чувствителност и ниски нива на шум.

Новият процесор BIONZ XR осигурява до осем пъти по-голяма мощност на обработка, минимизира закъсненията, намалява „rolling shutter“ ефекта до три пъти и подпомага много от отличителните характеристики на камерата.

Фотоапаратът е оборудван и с най-яркия и най-големия в света OLED електронен визьор с 9.44 милиона точки. За първи път в света Alpha 7S III разполага с два съвместими слота CFexpress Type A, които поддържат UHS-I и UHS-II SDXC/SDHC карти.

Alpha 7S III разполага с бърза хибридна AF система със 759 фазови точки, покриващи 92% от сензора. За първи път в камера от тази серия се предлага бърз хибриден автофокус, комбиниращ контрастно и фазово разпознаване. Поддържат се функциите Real-time Eye AF и Real-time Tracking, като усъвършенстваният AF върху очи в реално време на Sony подобрява ефективността на откриване с 30% в сравнение с предишната система. 

A7S III Situation 06 Low angle

Alpha 7S III е първата камера от серията Alpha с Active Mode с интегрираната в корпуса 5-осова стабилизация на изображението. Това е и първото E-mount тяло от серията Alpha, което разполага със задно и странично отваряне на екрана. Дисплеят е 3.1″ LCD с 1,44 милиона точки с тъч панел.

A7S III rear-Large

Фотоапаратът предлага още видеозапис с 4K резолюция при 120 кадъра в секунда, 10-битова дълбочина на цвета с 4:2:2 цветна подсистема, нов механизъм за отвеждане на топлината, възможност за над един час 4K 60p видеозаснемане до изтощаването на батерията, както и нов интерфейс с подобрена структура на менютата. 

Sony Alpha 7S III ще бъде в Европа през септември 2020 г. на цена от 4200 евро.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар