Reuters: Коронавирусът застрашава продукцията на iPhone 12

В първите месеци на новата година инженери на Apple обичайно пътуват до Китай, където съблюдават продукцията на очакваните през есента нови модели iPhone. Тази година обаче коронавирусът блокира свободното движение на хора до и от Китай, което може да се отрази в забавяне на производствения процес на тези устройства, пише Reuters. 

Производството на по-големи количества iPhone обикновено започва през лятото, но месеците преди това са времето, в което Apple следи процеса отблизо и изглажда евентуални проблеми в поточните линии.

Ако служители на компанията сега не са на място във фабриките на Foxconn, това означава проблем, твърдят източници на Reuters. 

Apple всъщност използва и други партньори за производството на смартфоните си, като например Wistron Corp, но тъкмо Foxconn е отговорна за първоначалните бройки, когато се разработва нов модел. 

Припомням ви, че наскоро Apple предупреди инвеститорите, че няма да постигне очакваните резултати за първите 3 месеца на 2020 г. и основната причина е засегнатият от коронаривуса пазар в Китай. Дали обаче ще се стигне до забавяне на продукцията на следващото поколение iPhone – предстои да разберем. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар