Quick Charge 5 на Qualcomm обещава зареждане от 0 до 50% за 5 минути

Qualcomm най-после представи новото си решение за бързо зареждане Quick Charge 5, което обещава зареждане до над 100 W и възможност да запълни батерия на смартфон до половината в рамките на 5 минути. Първите устройства с поддръжка на Quick Charge 5 ще бъдат на пазара до края на лятото. 

За Quick Charge 5 от Qualcomm казват, че е 70% по-ефикасно и 4 пъти по-бързо спрямо Quick Charge 4, а при зареждане температурата на устройството остава с 10 градуса по Целзий по-ниска. 

Обещанието за запълване на капацитета от 0 до 50% за 5 минути или от 0 до 100% за 15 минути е за устройство с 4500 mAh батерия. 

Решението ще бъде съвместимо с предходните поколения на технологията Quick Charge, което означава, че едно зарядно ще може да зарежда различни устройства, но при максималната скорост, която всяко от тях поддържа. 

Новата технология за супербързо зареждане на Qualcomm ще се появи в първите комерсиални устройства още преди края на лятото, като Quick Charge 5 ще се поддържа от Snapdragon 865, Snapdragon 865+ и следващите платформи Snapdragon от висок клас. В официалното прессъобщение на Qualcomm има цитат и от представител на Xiaomi, който дава заявка компанията му да предложи QC5 в свои устройства в близко бъдеще. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар