OnePlus 8T Concept е концептуален смартфон с променливи цветове на корпуса

OnePlus представи новия си концептуален смартфон OnePlus 8T Concept. Това е второто подобно устройство на китайците, демонстриращо технологии, които предстои тепърва да бъдат проучвани в дълбочина и евентуално един ден въведени в краен продукт, предназначен за пазара. 

Подобно на първия концептуален смартфон от OnePlus, обявеният през януари 2020 г. OnePlus Concept One, новата разработка също показва иновация в дизайна. Този път става въпрос за интересни форми върху задния панел на устройството, които променят цвета си в определени ситуации. 

OnePlus всъщност добавя към стъкления корпус филм с променящи се цветове, който съдържа метален оксид. Производителят обяснява, че валентното състояние на металните йони варира при различни напрежения и когато металният оксид се активира, цветът на стъклото се променя. В случая варира от тъмносиньо до сребристо. 

Освен това OnePlus 8T Concept може да работи в комбинация с mmWave, приемайки и излъчвайки електромагнитни вълни. Така устройството може да възприема, изобразява, локализира и проследява обекти.

OnePlus 8T Concept

Всичко това звучи доста абстрактно и OnePlus пояснява, че тепърва биха могли да се измислят различни приложения. На този етап има идея цветовете да се променят при получаване на известия, а освен това mmWave радарът би могъл да разпознава жестове над телефона, с което например да приемате обаждане с помахване на ръка. Подобни заигравки с различни радари около екрана на смартфоните вече сме виждали и всички се доказаха като безуспешни и непопулярни, но да видим. 

Китайците споменават и възможност телефонът да следи диханието на собственика си и да променя цвета си в синхрон с него, което е още една странна идея, освен ако не може някак да бъде вързана с усилията в посока технологии за здраве.

Както винаги с концепциите, и с тази не е ясно дали и кога бихме могли да я видим реализирана в краен продукт, но все пак е интересна идея.

OnePlus обяви още, че сформира екип от 39 дизайнери, базирани в Шенжен, Тайпе, Ню Йорк и Индия под името OnePlus Gaudi (и нито един в Барселона?!). Компанията обещава да чуем новини от този екип в близко бъдеще. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар