Nintendo и Google местят част от производството си извън Китай, за да избегнат новите такси

Търговската война между САЩ и Китай продължава да се задълбочава и вече има отражение върху дълъг списък компании. Заради заплахата от допълнителни такси върху изнасяните от Китай към САЩ стоки Nintendo и Google вече предприемат действия за избягването им.

Nintendo вече е започнала да произвежда част от своите игрови конзоли извън Китай, като според The Wall Street Journal японците вече сглобяват не само оригиналната Switch, но и двете ѝ нови версии. 

Припомням ви, че се очаква тази година Nintendo да покаже нова конзола Switch от по-висок клас – наследник на познатия модел, както и по-достъпна нейна версия, фокусирана върху преносимостта. 

Колкото до Google – продукцията на дънни платки за центровете за данни в САЩ е изнесена в Тайван, докато част от устройствата Nest вече се правят в Тайван и Малайзия. 

Тази седмица и Foxconn, компанията, която сглобява iPhone в Китай, обяви, че е готова да изнесе част от производството извън страната, за да може Apple да избегне евентуални допълнителни такси върху изнасяните за САЩ устройства. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар