Lenovo е показала пред медии създадено от фен концептуално видео на Motorola RAZR

Ето такива странни неща могат да се случат в Китай! На среща с медиите в страната Lenovo е показала видео на все още необявения си смартфон със сгъваем дисплей Motorola RAZR. Интересното е, че клипът не е официален и не е създаден от компанията, а от фен, който по-рано го е качил в мрежата. Неговото разрешение за ползване на видеото по време на пресконференцията не е било поискано.  

Оказва се, че клипът е дело на човек, който се подвизава в Twitter като @WaqarKahnHD и няма нищо общо с Lenovo и Motorola. Доказателство за авторството му се вижда от самото видео, въпреки че водният знак е бил премахнат и Lenovo дори са сложили собственото си лого в края му. На дисплея на телефона обаче продължава да се вижда надпис „Concept by @WaqarKahnHD“.

В дискусия в Twitter става ясно, че дизайнерът не е бил попитан дали неговата анимация може да бъде използвана за каквито и да било цели. 

Защо производителят е използвал неофициално съдържание на своя пресконференция – не е ясно. Дори да се базира на по-рано изтекли скици, това видео едва ли съвпада изцяло с крайния продукт, но дори да е така – въпросителните са безкрайни. Например – има ли изобщо Motorola RAZR и колко струва да бъде създадено официално видео за него от самия производител?

Разбира се, ситуацията може да има и друг контекст, който се е изгубил в превода и препредадената информация от китайските медии, но ни остава да очакваме официално становище от компанията по въпроса. А също и официална премиера на устройството. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар