iPhone 12 ще бъде най-популярният от новите модели на Apple, очаква анализаторът Минг-Чи Куо

Тази година се очаква Apple за първи път да представи цели четири нови модела iPhone наведнъж, като размерите им ще варират между 5.4″ и 6.7″. Два дни преди официалния анонс анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогнозата си, че 6.1-инчовият iPhone 12 ще бъде най-популярният сред новата четворка. 

Експертът очаква iPhone 12 да бъде най-популярният от четирите нови модела, което не е изненада, защото и при предишното поколение чистата версия iPhone 11 беше най-продавана. 

Куо базира прогнозите си на пропорциите на доставки на новите устройства, за които се посочва, че ще бъдат разделени по следния начин: 20% за iPhone 12 mini, 20% за iPhone 12 Pro, 20% за iPhone 12 Pro Max и останалите 40% за iPhone 12. 

Това означава, че най-евтиният модел в новата серия, 5.4″ iPhone 12 mini, всъщност не се очаква да бъде и най-популярен. Според Куо размерът му е твърде малък, за да се наложи като най-масов модел и затова потребителите ще предпочетат малко по-големия, макар и струващ със $100 повече, iPhone 12.

И въпреки че мнозина очакват тазгодишното поколение iPhone да бъде т.нар. „суперцикъл“ на ъпгрейд, т.е. извънредно голям брой потребители да подменят старите си модели iPhone с някой от серията 12, анализаторът е на друго мнение. Според Куо iPhone 12 няма да успее да изпревари iPhone 11 по брой продажби за последното тримесечие на годината, тъй като тази есен премиерата и пускането в продажба на новите смартфони на Apple беше значително забавено. 

Очаквайте детайли за новите смартфони утре вечер, както и в следващия епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в края на седмицата. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар