iPhone със сгъваем дисплей може да се появи през 2022 г., твърдят слухове

Вече няколко компании предлагат устройства със сгъваеми дисплеи, а много други са потвърдили, че също експериментират с тази технология. Информация от Economic Daily сега твърди, че Apple е следващият голям производител, който започва тестове и първият прегъващ се iPhone може да излезе на пазара до края на 2022 г.

Според източника доставчиците Foxconn и New Nikko са изпратили до Apple прототипи, с които вече са започнали тестове на iPhone със сгъваем дисплей. 

Един от все още нерешените въпроси е каква технология за панела да се използва – дали OLED или microLED. Припомням ви, че последната има някои предимства, като се очаква в близките месеци Apple да започне да представя различни устройства с такива екрани, включително таблети и лаптопи. Панелите щели да дойдат от Samsung.

Говори се, че при прототипите ще се тества щателно механизмът на сгъване, като за пантата ще се очаква да премине през над 100 000 прегъвания, вместо обичайните за лаптопите 20 000 – 30 000 до 50 000. 

Сгъваемият iPhone ще се сглобява от Foxconn, което не е изненада, имайки предвид, че те са дългогодишен партньор на Apple, при това не само за смартфоните им. 

Припомням ви, че слухове за сгъваем iPhone има още от 2016 г., когато се появи информация за патенти в тази посока на Apple. Според слуховете устройството може да се появи официално през септември 2022 г.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар