Intel и Qualcomm също замразяват бизнеса си с Huawei

Intel, Qualcomm и Broadcom, някои от най-големите чипмейкъри в света, също замразяват бизнес взаимоотношенията си с Huawei, съобщава Bloomberg. Според друг източник, азиатският сайт Nikkei, немската Infineon Technologies и американските производители на памет чипове Micron Technology и Western Digital са предприели същите мерки. 

Новината идва часове след анонса, че Google ще спре бизнеса си с китайската компания, следвайки изискванията на Тръмп. 

Ако тези мерки бъдат приложени в своята цялост, това може да има ефект върху световната индустрия на полупроводници, пише Bloomberg. Източникът припомня, че Intel е основен снабдител на сървърни чипове за Huawei, а Qualcomm доставя своите процесори и модеми за част от смартфоните на китайския производител.

Американската забрана може да доведе до това Китай да забави изграждането на своята 5G мрежа, което ще се отрази на много световни доставчици на компоненти, смята анализаторът Раян Конц от Rosenblatt Securities.

В друга новина от Bloomberg пък се посочва, че Huawei се подготвя за днешния момент с по-сериозни поръчки на чипове от американските си партньори, така че има да има достатъчен запас за поне три месеца напред. Това би дало време на китайците да разберат дали настоящите мерки са тактика за сплашване или постоянна забрана на американското правителство. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар