I TOWER: Нямаме нищо общо с Васил Божков или притежавани от него компании

ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ НА ITOWER DEVELOPMENT ЕАД

22 май 2020 г., София – По повод публикуваните в медиите фалшиви новини през последните дни относно строежа на сградата ITOWER в гр. София собственикът ITOWER DEVELOPMENT ЕАД би искал да уведоми, че:

 

ITOWER DEVELOPMENT ЕАД няма абсолютно никаква връзка и отношения с бизнесмена Васил Божков или притежавани от него компании.

Всички необходими разрешителни за строеж на сградата ITOWER в гр. София са издадени и са валидни в съответствие с приложимото българско законодателство.

ITOWER e инвестиционен проект в центъра на гр. София, който е финансиран със средства на италианския инвеститор и с два заема от Пощенска банка и международната Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР).

 

Проектът се подкрепя от институции от четири държави и представлява 113-метрова сграда, която в момента е в процес на строеж на пл. Македония, и ще включва 5-звезден хотел на световния бранд Marriott, офисна, жилищна и търговска част.

Джанлуиджи Пачини
Изпълнителен директор на ITower Development ЕАД

Виторио Гори
Изпълнителен директор на ITower Development ЕАД

 

Припомняме, чe по-рано този ден Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира Дирекция „Национален строителен контрол“ (ДНСК) да провери строежа на небостъргачd I Tower в центъра на София. От ДНСК изпратиха потвърждение, че започват моментално проверката си.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар