Huawei Mate Xs е второ издание на сгъваемия смартфон с подсилена структура и нов 5G чипсет

Крехкият дизайн се оформи като един от основните проблеми при първите смартфони със сгъваеми дисплеи, затова и в тази посока са основните подобрения при новия Mate Xs на Huawei. Представеното в Барселона устройство идва и с актуализиран чипсет с 5G свързаност, както и с пакета услуги и приложения на Huawei, заменили тези на Google. 

Huawei Mate Xs предлага добре познат от оригиналния Mate X дизайн, който му позволява да се разгъва в таблет с 8″ дисплей. Той използва четворна камера Leica, която служи и като селфи камера, когато устройството е затворено. 

Конфигурацията се базира на новия чипсет Kirin 990 5G, представен миналата година на IFA 2019 и познат от Mate 30. 

Ключови подобрения при новия Mate Xs производителят е направил при пантата, така че да подсили сгъваемия механизъм. 

Huawei Mate-Xs

Сгъваемият апарат използва софтуерната платформа EMUI 10.0.1, базирана на Android 10, но без приложенията и услугите от Google. Вместо тях Huawei залага на своята Huawei Mobile Services и свой магазин за приложения App Gallery. 

Huawei Mate-Xs 3

Очаква се Huawei Mate Xs, за разлика от предшественика си, да пристигне официално на европейския и на българския пазар. Това би трябвало да се случи по-късно през март, а цената е 2500 евро – с 200 евро повече спрямо оригиналния Mate X.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар