Huawei Mate 40 ще бъде представен на 22 октомври, но за начало само в Китай

Есента обикновено е време за новото поколение смартфони от серията Mate на Huawei, като тази година очакваме моделите Mate 40. Днес вече имаме и информация кога устройствата ще се появят на пазара, като според слуховете премиерата им за Китай е насрочена за 30 октомври.

Източникът всъщност твърди, че още от следващата седмица, 12 октомври, ще започнат тийзъри в социалните мрежи, които ще подскажат официално за задаващия се анонс. 

На 22 октомври ще се състои премиерата, а на 30 октомври ще започнат и продажбите на новите смартфони Mate 40, но само в родния Китай. Дата за световното разпространение на устройствата не се посочва, но според по-ранни слухове това ще се случи едва през 2021 г., при това в ограничени количества. 

Иначе се говори за Mate 40, Mate 40 Pro и Mate 40 Pro+, както и традиционната версия Porsche Design на последния. Всички ще имат различни по размер екрани, но ще се базират на чипсет Kirin 9000, който може да е последният в серията заради санкциите на САЩ срещу Китай и ефектите от това върху Huawei. 

За топмодела в серията вече чухме, че може да има 6.7″ преливащ към двете страни дисплей с 90 Hz опресняване и двойна селфи камера, изрязана в екрана, четворна камера на гърба със 108 МР главен сензор и 66 W бързо зареждане. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар