Huawei ще произвежда 5G базови станции без части от САЩ

Китайският технологичен гигант Huawei съобщи, че е започнал да произвежда 5G базови станции без компоненти от САЩ, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

„Проведохме тестването през август и септември и от октомври нататък ще започнем масово производство“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Жен Чжънфей на форум в Хонконг. Той добави, че първоначално ще се произвеждат месечно 5000 5G базови станции без части от САЩ.
Очаква се следващата година годишното производство да достигне до 1,5 милиона единици спрямо прогнозираните 600 000 бройки тази година, които включват направените със и без американски компоненти.

Общото производство от тях може да нарасне повече от двойно през следващата година, тъй като повечето страни въвеждат технологията, според компанията.

Китайският телекомуникационен гигант е в черния търговски списък на Вашингтон от май т.г. заради подозрения, че оборудването му се ползва от Пекин за шпионаж. Huawei нееднократно отхвърли подобни обвинения, но предприе стъпки, за да ограничи влиянието на санкциите на САЩ.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар