Huawei пусна първо официално становище след новината за преустановените бизнес отношения с Google

След разпространената късно вчера новина, че Google преустановява бизнес отношенията си с Huawei заради черния списък на Тръмп и последвалите примера им Intel, Qualcomm и други, китайският технологичен гигант публикува официално становище. По-долу ви предлагам пълния му текст.

Huawei има значителен принос към развитието на Android по целия свят. В ролята си на един от ключовите глобални партньори на Android, ние работим в тясно сътрудничество с open-source платформата, разработвайки екосистема в полза както на потребителите, така и на цялата индустрия. Huawei ще продължава да предоставя на потребителите си последните актуализации по отношение на софтуерната сигурност, така и всички услуги, свързани със следпродажбеното обслужване на съществуващите вече на пазара Huawei и Honor продукти. В това число смартфони и таблети, които вече са закупени от крайните потребители, но и такива, които са все още в наличност на пазарите в световен мащаб. Ние ще продължаваме да изграждаме сигурна и устойчива софтуерна екосистема, осигурявайки най-доброто потребителско преживяване на клиентите си по целия свят.

От Huawei също така припомнят какво споделиха в социалните мрежи Google през профила на Android:

Относно въпросите на потребителите как ще реагираме на последните действия от страна на американското правителство: уверяваме ви, че въпреки че се съобразяваме с изискванията на държавната администрация на САЩ, услуги като Google Play и приложенията за защита на сигурността от Google Play Protect ще продължат да функционират на съществуващите Huawei устройства.

На този етап в съобщението си Huawei по-скоро иска да успокои потребителите си и да ги увери, че техните вече закупени устройства няма да спрат да получават софтуерни ъпдейти и поддръжка. Не се коментира директно казусът и как и дали компанията може да реагира срещу новите мерки на Тръмп. 

Тепърва предстои случаят да се развива, така че ще следим заедно темата и следващите изявления и от Huawei, и от други компании. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар