Huawei приканва разработчици да публикуват приложенията си в техния магазин AppGallery

Докато конфликтът между САЩ и Китай продължава да не намира своето разрешение, засегнатите компании, сред които и технологичният гигант Huawei, не стоят вцепенени в очакване. Вече няколко пъти се появяват слухове, че най-бързо растящият производител на смартфони в света забързва проекта за собствена алтернатива на Android, като най-новата информация твърди, че Huawei вече подканва разработчиците да публикуват приложенията си и в техния AppGallery. 

AppGallery е приложение, което идва предварително инсталирано на устройствата Huawei и което е вид онлайн магазин за приложения – нещо като умалена версия на Google Play. 

Възможно е, ако се стигне до пускането на собствена операционна система от Huawei тъкмо AppGallery да е основното място за сваляне на допълнителни приложения, а споделен с XDA Developers имейл също свидетелства за това.

В имейла, за който се казва, че е изпратен от Huawei до разработчик, последният е поканен да публикува приложението си в AppGallery, за да може да бъде гарантирано „безпроблемното използване“ на неговото приложение от собствениците на смартфон Huawei и да му бъде осигурена „пълна поддръжка“.

В съобщението се казва още, че AppGallery е инсталиран на всички, доставени през последните 2 години 350 милиона смартфона Huawei, като активните му потребители са 270 милиона на месец.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар