Google е поискала разрешение от САЩ да възобнови бизнеса си с Huawei

Google е поискала от властите на САЩ да ѝ бъде предоставен лиценз, с който да възобнови бизнес отношенията си с Huawei. Информацията е била потвърдена тази седмица от Самир Самат, вицепрезидент на Android и Google Play, пишат немските медии, но не е ясно дали и кога американското правителство ще отговори на молбата. 

Google по всяка вероятност има интерес да работи с Huawei, които в момента са номер 2 по доставки на смартфони в света и това поставя услугите на американската компания в ръцете на десетки милиони потребители. 

Huawei също са изразявали желание да възобновят отношенията си с Google, въпреки че в момента полагат сериозни усилия в налагане на своето алтернативно решение – Huawei Mobile Services и онлайн магазина за приложения AppGallery. 

Дали САЩ ще даде зелена светлина пред Google – предстои да разберем. Това обаче вече се случи за друга американска компания – Microsoft, което позволи на Huawei да предложи новите си лаптопи с операционната система Windows 10. 

От друга страна напоследък се чуват слухове за намерения за все по-строги мерки от САЩ спрямо Huawei, като например спиране на доставките на чипове от трети страни към китайската компания. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар