EZ-ULTIMO е концепция за премиум споделено превозно средство от Renault

На Автомобилен Салон Париж тази сутрин Renault представи EZ-ULTIMO – концептуален автомобил за споделено ползване от премиум клас. EZ-ULTIMO е третият представител на серията EZ, която започна с EZ-GO в Женева по-рано тази година и наскоро беше разширена с куриерския EZ-PRO. 

Renault описва EZ-ULTIMO като споделено превозно средство за премиум мобилно изживяване, което се предвижда да предоставя превозна услуга по поръчка. Става въпрос за автономна машина, така че пространството вътре не предвижда шофьорска седалка или кабина, а повече комфорт за пътниците. 

EZ-ULTIMO

EZ-ULTIMO EZ-ULTIMO

Плановете са EZ-ULTIMO да се появи във финален вид през 2022 г.

EZ-ULTIMO EZ-ULTIMO

EZ-ULTIMO

Припомням ви, че по-рано тази година на автосалона в Женера Renault показа EZ-GO – автономно превозно средство за споделена ежедневна градска мобилност, а преди няколко дни се появи и EZ-PRO – автономно превозно средство за куриерски услуги, при което все пак има място за човека, който ще извършва доставката до самия получател. 

Интересен беше коментарът на Guillaume Eurin, който отговаря за роботизираните превозни средства в Renault, по въпроса какво ще се случи в преходния период, в който на пътя ще има и самоуправляващи се коли, и такива с шофьори. Според Eurin нещата ще се случат постепенно, с много малки пилотни проекти за ползване на автономни машини в различни сценарии. Такива всъщност вече се реализират, включително по обществени пътища тук, във Франция, където автоматизирано Renault Zoe предлага превоз.  


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар