COVID-19 настъпва в Европа, здравните власти бият тревога (ВИДЕО)

Редица страни в Европа регистрират рекорден брой новозаразени с коронавирус. Сред тях са централноевропейските Словакия, Полша и Австрия. Чехия има най-големия ръст на заразени в Европа на човек от населението за последните две седмици, предава Нова тв.

Във Франция от днес влезе в сила извънреден режим, който позволява на здравните заведения да отменят планирани хирургически операции заради случай на COVID-19.

Германия регистрира рекордните над 4000 нови случая през последните 24 часа, като това е увеличение с 1/3 в сравнение с предишното денонощие.

„Броят на новозаразените расте постоянно и особено днес ръстът е много голям. Искаме да предотвратим експоненциално покачване на новите случаи и да не стигаме до момента от тази епидемия, когато ще загубим контрол. Все още не сме стигнали до там,” каза министърът на здравеопазването в Германия Йенс Шпан.

„Сегашната ситуация ме тревожи много. Не знаем как ще се развият нещата през следващите няколко седмици. Възможно е да стигнем повече от 10 000 нови случая на ден. Възможно е вирусът да започне да се разпространява неконтролируемо”, поясни Лотар Вилер, директор на Института „Роберт Кох“.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар