Apple ще върне четеца за SD карти в новите модели MacBook Pro

В последните дни информацията около плановете на Apple в категорията на компютрите не спира да извира, а основен източник за нея е Марк Гърман от Bloomberg. След като тази седмица Гърман писа, че до края на 2021 г. ще видим нови модели MacBook Pro с 14″ и 16″ екрани, днес същият сподели, че Apple ще върне четеца за SD карти памет. Появиха се слухове и за нов, по-високо позициониран MacBook Air. 

Оказва се, че освен да премахне сензорния панел Touch Bar и да възроди зарядното MagSafe за новите си лаптопи Apple планира да върне и SD слота. Това е една от най-сериозните липси от машините на компанията в последните години. 

Друга любопитна подробност е, че Apple планира да въведе модем, който ще позволи на лаптопите да се свързват към операторските мрежи и да не разчитат само на фиксиран интернет достъп. Не се посочва дали става въпрос за 5G свързаност, но според Гърман тази опция няма да присъства в очакваните тази година модели. 

Нов премиум MacBook Air

Друга порция слухове от същия източник твърди, че Apple разработва и нов модел MacBook Air. Лаптопът ще бъде още по-тънък и по-лек от актуалния днес Air, като ще бъде позициониран по-високо.

Той ще предлага нов дизайн и ще използва нов чипсет от Apple, по-мощен от М1. 

Този MacBook Air ще се появи в края на 2021 г. или през 2022 г.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар