Apple подготвя VR/AR шлем за 2021-2022 г., AR очила – за година по-късно

Мина доста време, откакто последно чухме за плановете на Apple в сферата на виртуалната и добавената реалност. Днес обаче имаме нова порция слухове от източници на Bloomberg, според които компанията ще пусне първия си комбиниран VR и AR шлем през 2021 или 2022 г., а година по-късно ще бъде готова и по-лека версия на техните AR очила. 

Apple ще се опита да пусне на пазара своя шлем, комбиниращ VR и AR технологии, през 2021 или 2022 г. Устройството ще бъде фокусирано върху гейминга, гледането на видео и виртуалните срещи. 

Други AR очила, с много по-лек и конвенционален дизайн, ще се появят през 2023 г., пише източникът. 

Припомням ви, че според предишните слухове целта на Apple беше да покаже първите си AR очила още през 2020 г., но продуктът изглежда е изместен напред във времето.

Междувременно още в началото на 2020 г. се задава нов iPad Pro с двойна основна камера и нов 3D сензор, който ще позволява да бъдат създавани 3D макети на помещения, обекти и хора. Същият 3D сензор, който е нещо като усъвършенствана версия на Face ID, ще се появи и в следващото поколение смартфони iPhone през есента на 2020 г., а технологията се очаква да бъде акцентът при новите VR/AR очила на Apple. 

Bloomberg очакват тези нови продукти да влязат в категорията носими технологии на Apple, в която вече са Apple Watch, слушалките AirPods и Beats. Това в момента е един от най-бързо растящите бизнеси на компанията, помогнал ѝ да компенсира спада в търсенето на iPhone. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар