96-а вечер на протести в София: Малобройна група блокира Орлов мост (СНИМКИ, ВИДЕО)

Антиправителственият протест в София премина в традиционното шествие от пл. „Независимост“ до Орлов мост. Възловото кръстовище бе блокирано от останала малка група протестиращи, предаде БНР.

До 21 ч. беше спряно движението само по булевард „Цар Освободител“ в участъка до ул. „Княз Александър Първи“. Пространството в т.н. „триъгълник на властта“ се озвучаваше от рок музика. Протестиращите бяха неколкостотин.

На издигнатата платформа на площад „Независимост“ организаторите на протеста от т.н. „Отровно трио“ отправиха своите послания и призиви за постоянство и търпение на всички протестиращи до постигане на основните искания – оставка на премиера Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, предсрочни избори, свикване на Велико народно събрание, промени в Конституцията.

Адвокат Николай Хаджигенов коментира заявената стачна готовност на полицейския синдикат заради липсата на увеличение на заплатите в МВР. Хаджигенов заяви, че „отровното трио“ ще подкрепи полицаите в техните искания:

„Това е един протест, който ние ще подкрепим, защото всички ние, заедно, повече от 3 месеца сме тук и сме обединени от различни неща. Сега те се борят за хляб. По-голямата част от нас тук нямаме проблеми с хляба. Ние имаме морален проблем. Тук е обединението между моралния протест на тези хора и гладния протест на тези хора, защото те са гладни! Тук сред нас почти 100 дни има хора със всякакви цели, така че ние сме заедно. Целта е една. И тя е оставка“.

От т.н. „Отровно трио“ съобщиха, че в петък, 16-и октомври, когато е предвидена акцията „Велико народно въстание – 5“ ще говори евродепутат, който подкрепя протестите в България. Те не казаха името му, но уточниха, че не е българин.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар