8K видеозаписът с Galaxy S20 ще изисква по около 600 МВ/минута

Samsung за първи път въведе 8K видеозапис в смартфоните си от серията Galaxy S20, като постави сериозен акцент върху тази екстра при вчерашната си презентация. Може би веднага ви е станало любопитно колко памет ще коства записът на клипове със супер високата резолюция?

600 МВ за минута 8K видео. Информацията е била разкрита от Samsung пред блога SamMobile.com, който припомня, че 4K клиповете с миналогодишния Galaxy S10 изискват по около 340-350 МВ за минута. 

Паметта със сигурност може да се окаже проблем, ако изберете версия на S20 със 128 GB вградена памет. Устройствата обаче предлагат и microSD слот за карти с капацитет до 1 ТВ, а Galaxy S20+ и S20 Ultra имат и опция с 512 GB вътрешна памет. 

Ограничение обаче ще има и при времетраенето – 8K клиповете могат да са с продължителност до 5 минути, а и само при 24 к/с. 

Припомням ви, че Samsung рекламира 8K способностите на новите си смартфони не само заради супер детайлната картина, но и заради възможността да изваждате отделни кадри от клиповете с 33 МР резолюция. Колкото до гледането на заснетото 8K съдържание – то може да се случва на 8К телевизор или да се качва в YouTube без загуба в качеството. 


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар