84-та вечер на протести в София – пеене на химна и шествие към Орлов мост (СНИМКИ, ВИДЕО)

За 84-та вечер в София бе организиран антиправителствен протест под мотото е „Нас не ни е страх“, предаде БНР.

Движението по бул. „Цар Освободител“ бе блокирано, а към 21 часа по традиция прозвуча българският химн, след което протестиращи се отправиха на шествие към Орлов мост, където всяка вечер блокират за кратко кръстовището.

Акцент в тазвечершната проява бе огласеният доклад по новия механизъм за върховенството на закона, както и фактът че за страната ни остава мониторингът по Механизма за сътрудничество и проверка.

Адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио заяви:

„Докладът е най-отвратителният и брутален доклад, напълно заслужен, благодаря ти другарю Борисов, по отношение на България, в който обаче има нещо феноменално и не се е случвало от създаването на ЕС до момента – в него е посочен протестът в България. Т.е. всеки един от вас, като част от протеста, фигурира в този доклад. Стъпка по стъпка, ден подир ден, ние променяме нещо, което намествайки го в голямата картина, накрая ще получим свободна и демократична България“.

По-рано инициативата „Правосъдие за всеки“ отново организира протест пред Съдебната палата в София с искане за оставка на главния прокурор Иван Гешев, на Висшия съдебен съвет и с настояване за радикална съдебна реформа.

Още миналата сряда от инициативата обявиха, че всяка сряда ще бъдат пред Съдебната палата.

Днешният протест бе предварително посветен и на първия доклад за България по новия механизъм за върховенство на правото, както и с поглед към предстоящия дебат по темата в понеделник в Европарламента.

„Да изчистим правосъдието, то ще изчисти всичко останало“ – това е посланието на организаторите.

Протести имаше и във Велико Търново и Бургас.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар