83-ти ден на протеста – рехаво присъствие, отдават го на лошото време (СНИМКИ, ВИДЕО)

С традиционно шествие до Орлов мост и без инциденти завърши 83-ия ден на антиправителствен протест в столицата. На протеста присъстваха по-малко хора от обикновено. Събралите се го отдават на лошото време, предаде БНР.

Въпреки това от трибуната беше заявено, че ще продължат да искат оставките на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и правителството.

Към исканията си протестиращите прибавиха още една оставка – на заместник-председателя на Народното събрание Валери Симеонов заради негово изказване в телевизионно интервю, в което ги нарича „хулигани и вандали, изпълнени с омраза“.

„Протестът успява!“, обяви от трибуната да пл. „Независимост“ адвокат Николай Хаджигенов от т.нар. „Отровно трио“.
Свидетелство за това било отношението към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева в Благоевград, където тя беше освиркана и замеряна с яйца при опит да говори с протестиращите.

По думите Хаджигенов недоволните от управлението очакват европейска подкрепа, включително от европейския прокурор Лаура Кьовеши, която да приложи румънския си опит в борбата с корупцията у нас.

Президентът получи поздравления, че по-рано днес е разговарял с протестиращ, който от няколко дни гладува.

В 19:30 ч. беше блокиран за движение бул. „Цар Освободител“. И тази вечер протестът протича традиционно – с реч на организаторите, след която демонстрантите се отправиха на шествие към Орлов мост.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар