68-и пореден протест в центъра на столицата (СНИМКИ, ВИДЕО)

В София протича 68-ият пореден протест с искания за оставка на правителството и на главния прокурор, предаде БНР.

 

Около 21:30 часа протестиращите тръгнаха на шествие към Орлов мост.

И тази вечер на протеста фасадата на бившия партиен дом отново е киноекран, на който участниците гледат и слушат записи на премиера Бойко Борисов и на негови министри. Излъчват се и кадри от протестите досега и по-специално от двата национални протеста, известни като „Велико народно въстание“, както и кадри относно случаите на полицейско насилие над протестиращите.

Малко след 19.30 ч. демонстранти блокираха движението по бул. „Цар Освободител“, а камионът с озвучителната техника паркира напречно на пътното платно. Свободен за движение остава бул. „Дондуков“.

Организаторите на протеста обсъждат актуалните събития от деня и подгряват присъстващите за предстоящото на 22-ри септември „Велико народно въстание – 3“.

Остава палатковият лагер с черни знамена и инициативата „Системата ни убива“ пред бившия Партиен дом.
Преди часове в страницата във фейсбук организаторите „Отровното трио“ обявиха дарителска сметка с титуляр Николай Хаджигенов, а като основание за плащане призовават да се изпише „За целите на протеста“.

Във фейсбук страницата е написано, че всяка дарена стотинка ще бъде декларирана пред Столична община и ще бъде платен дължимият местен данък в размер на 5% от дарената сума, а парите изразходвани „за полза роду“ и уверяват, че ако има остатък когато се свалят правителството и главният прокурор, ще бъде прозрачно дарен за благородни каузи.

„Даваме всичко от себе си, ще продължим да го правим докрай, всяка скромна помощ е от полза за каузата ни“, пишат още организаторите.

Контрапротестът поиска оставката на президента Румен Радев

По-рано тази вечер няколко десетки граждани се събраха при пилоните на НДК на контрапротест срещу президента Румен Радев, когото определиха като разединител на нацията.

Хората носеха български знамена и плакати, на които пишеше „Не искаме гражданска война“, „Радев – разединител на нацията“.

Контрапротестиращите настояваха за оставката на президента и обявиха за платен антиправителствният протест, провеждащ се повече от два месеца в триъгълника на властта с искане оставката на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев. Те продължиха да се включват в подписката за импийчмънт на президента Радев.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар