65-а вечер на протест в София под мотото „Нас не ни е страх“ (СНИМКИ, ВИДЕО)

В 65-ата поредна антиправителствена демонстрация в София около фонтана пред Президентството, където обичайно е сборният пункт на протестиращите, отново започнаха да се събират хора. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на кабинета на Борисов и на главния прокурор, предсрочни избори, машинно гласуване и служебно правителство, предаде БНР.

Минути преди 21:30 ч. протестиращите се отправиха на традиционното шествие към Орлов мост.

Към 20.00 часа камионът с озвучителната техника блокира движението по бул. „Цар Освободител“.

65-ата вечер на протеста с искане за оставките на правителството и на главния прокурор отново е под наслов „Нас не ни е страх“. Под този лозунг протичат демонстрациите от 2-ри септември насам след безредиците и острите сблъсъци с полицията, които се случиха тогава.

Организаторите съобщиха, че ще заведат граждански иск срещу председателя на парламента Цвета Караянчева, а парите ще отидат за болница ИСУЛ. Мотивът за иска: да видят как се доказва в съда, че Божков е платил на „Отровното трио“ за протестите.

И тази вечер на протеста започна с прожекции на фасадата на бившия Партиен дом на изказвания на премиера Борисов.

В сравнение с т. нар. „Второ велико народно въстание“ от вчера, полицейското присъствие днес е значително по-малко и всъщност почти не се забелязва.

За разлика от вчера протестиращите не са и толкова стриктно проверявани от органите на властта.

Някои от протестиращите смятат, че въпреки вчерашната мащабна демонстрация, протестът се нуждае от още хора, за да постигне целта си за оставката на кабинета и главния прокурор. Други пък са убедени, че няма да се уморят колкото и да се наложи да продължават протестите.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар