57% от европейците пазаруват онлайн повече от всякога, сочи ново проучване на Mastercard

57% от европейците през последния месец са пазарували онлайн „повече от всякога“, показва ново проучване на Mastercard, проведено в цяла Европа. Въпреки сериозния ръст на онлайн търговията, същото проучване сочи, че 87% от запитаните внимават какво и къде в интернет пазаруват, а една трета се притесняват да не станат жертва на онлайн измама.

Както се очакваше, по време на социалната изолация в последните месеци, в Европа хората са започнали да използват много повече онлайн услуги. Според проучването 37% са започнали да извършват банкови операции онлайн, 31% са придобили нови кулинарни умения от уроци за готвене в интернет, 26% взимат участие във виртуални фитнес класове, а 22% са започнали да учат нов език онлайн.

Отчита се 36% ръст на хората, които пазаруват онлайн стоки от първа необходимост, като някои от най-популярните категории са книги (32% ръст), машинки за подстригване на коса (19%) и фитнес уреди като дъмбели и постелки за йога (13%).

19.05 e-commerce info graphic 3

Над една трета се включват в музикални стриймове, 31% играят видео игри, а 24% са посетили музей с виртуален тур.

19.05 e-commerce info graphic

Резултатите от проучването показват, че в опит да поддържат безопасността на плащанията си онлайн, четирима от петима европейци (81%) са склонни да се придържат към познати търговци на дребно, 80 на сто проверяват търговците, а една трета ще се свържат с търговеца преди да поръчат, ако пазаруват от него за пръв път.


Източник: nixanbal.com

Твоят коментар