4 любовни съвета, които всяка необвързана жена е важно да чуе

1. Преди да се свържеш с другия е важно да си свързана със себе си

Времето, в което си необвързана е времето, в което да разбереш какъв партньор си за себе си. Умееш ли да се приемаш, да се изслушваш, да си правиш подаръци и да си бъдеш добра компания.

Колкото повече бягаш от това да останеш сама, толкова по-неподходящ партньор привличаш в живота си.

Защото той изпълнява функцията да не си сама, а не да обменя с теб себе си, да те допълва, обогатява, вижда такава каквато си. Ето защо важният въпрос е не „Как да привлека правилния мъж в живота си?”, а „Как да бъда по-добър партньор за себе си?” Всяка раздяла с другия е път на свързване със себе си. Дълбоко вярвам, че когато съумеем да извървим този път, да разберем своите страхове, модели на обичане, с какво обогатяваме една връзка, тогава сме няколко идеи по-щастливи и светли в любовта. Спри да бягаш от себе си, защото ти си решението на задачата на любовта, а не мъжа.

2. Спри да преследваш мъжете

Спомних си една зимна вечер, в която валеше сняг на парцали, всичко беше бяло, а аз си бях в къщи на топло, завита под моето одеяло. Гледах как снежинките се сипят, като от добре работеща солница и си мислех, защо не ми пише. Взирах се в зелената точка на Фейсбук (индикация, че е он лайн, сега заменена с Now) и сякаш със силата на мисълта си исках да чуя сладкия познат звук на получено съобщение. Неприятното на месинджър е, че ти пази историята и много откровено ти показва, кой е стартирал комуникацията. Е може да се досетиш, че това бях аз. И въпреки съветът да не преследвам мъжете, да не бъда толкова активна, в мен се прокрадваше един глас, който ми казваше, защо все мъжете трябва да са активни. Ето и аз искам да го заговоря, какво толкова лошо може да се случи. Може да очаква аз да му пиша първа. Има ли значение въобще кой е пръв, защо да спирам своето изразяване.

Познавам всички тези доводи, но идва истината от природата, която е много откровена и простичка.

Сперматозоидите отиват при яйцеклетката, а не обратното. И то най-силният, най-борбеният, най-смелият, най-искащият сперматозоид е този, който я опложда. Точка.

Избери или да си сперматозоид или да си яйцеклетка. Ходеща яйцеклетка природата не познава. Вместо да тичаш след сперматозоидите, се свържи с вътрешната си привлекателност, със силата на яйцеклетката, със вътрешния си сок. Робин Шарма има един принцип за повишаване на продуктивността, който гласи да имаш списък с нещата, които да не правиш. Тук задължително влиза да спреш да преследваш мъжете и да ги оставиш те да те преследват. Ако не го правят, просто не си яйцеклетка за тях, която да ги вдъхнови да се движат към теб. Приемането на друго обяснение води само до болка. Да, историята с мъжа не приключи и заживели щастливо заедно, а с явно не си жената за мен.

3. Не избързвай със секса

Днес срещам много жени, които вярват, че сексът води до близост. Истината е, че сексът е следствие на близостта. Има стотици психологически изследвания сред мъже, които ясно показват, че мъжът, който е склонен да изгражда дългосрочна, моногамна връзка (ако искаш такъв мъж), е склонен да изчака със секса. Да, не му е приятно, но е склонен. Защо това е така? Защото той вижда в теб, повече от вагина, вижда твоето сърце и ум. Тук е важно да уточня, че без сексуално привличане, без желание да си свалите дрехите, без овлажняване докато те целува, взаимоотношенията няма да имат страст, сочност и заряд. Естествено, че са важни всички елементи. Въпросът е първо да се опознаят сърцата, да се харесат умовете и тогава да се пристъпи към леглото, ако искаш една идея по-качествена връзка. Това отново води до темата да си свързана със себе си, да си наясно какво искаш, за какво копнееш, кое ще те направи щастлива и да провериш дали мъжът, с който излизаш го притежава. И ако да, тогава, тогава е време да поканиш секса между вас.

4. Имай смелост да си тръгнеш, когато не си с правилния човек

Постави на първо място да бъдеш в щастлива връзка, отколкото да си във връзка. Знам, че първото ти желание е да насочиш всичките си усилия връзката да се окаже сполучлива, това да е той. Готова си да се промениш или пък влагаш усилия да промениш него. Всяко взаимодействие малко или много ни променя, въпросът е да не се примиряваш с неща, които са важни за теб, само за да си във връзка. Понякога си мисля, че животът ни изпраща неподходящи мъже, за да тества дали имаме вътрешната сила да изберем да сме щастливи или ще се задоволим с малкото. Ето защо ти предлагам изследвай себе си как се чувстваш с конкретния мъж и никога, никога не се примирявай. Споделяй открито и топло своите желания и ако човекът до теб иска да се движи в тази посока, движете се, ако не иска или ти го дърпаш, имай силата да си тръгнеш. Запомни, че болката, когато двама несъвместими партньори се опитват да се съвместят и да се убедят, че са съвместими е в пъти, пъти по-голяма, отколкото да си сама.

Тези четири любовни съвета промениха моят любовен живот и вярвам, че могат да променят и твоя.

Източник: vipi.bg

Твоят коментар