18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче

Присъда от 18 години затвор за убиеца на Андреа от Галиче постанови преди минути Окръжният съд във Враца, предаде бТВ.

Делото протече в съкратен режим. Съдът във Враца уважи и гражданския иск на семейството на момичето.

Това е максимумът, който позволява законът за непълнолетни извършители. Прокурорът по делото е поискал 12 години затвор за убийството, извършено по особено мъчителен начин от Аксел Олеков и още 6 за всички останали деяния.

Самият Олеков е изразил съжаление за стореното.

Близките на Андреа продължават да настояват за промяна в закона и за доживотен затвор без право на замяна за подобни престъпления.

Първото заседание на съда започна вчера. Подсъдим по наказателното дело за убийството на 18-годишната Андреа Руменова от белослатинското село Галиче е непълнолетният Аксел Олеков от същото село.

Подсъдимият е изправен пред съда с повдигнати четири обвинения, като най-тежкото е умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това престъпление е извършено, за да бъде прикрито друго – изнасилване. Според обвинението, въпреки непълнолетието си Аксел е разбирал свойството и значението на извършеното и е мъогъл да ръководи постъпките си. Той се опитал да прикрие извършените престъпления.

Припомняме, че близките на 18-годишната девойка я намериха мъртва с прерязано гърло на 11 януари т.г.

От извършения оглед и оперативно-издирвателни мероприятия бе установено, че за времето от 21:30 часа на 10 януари до 8:30 часа на следващата сутрин, неизвестно лице е проникнало в дома на младото момиче, като е нанесъл прободни рани в областта на шията. В следствие на тях Андрея е починала.

Задържаният Аксел Олеков е направил пълни самопризнания пред разследващите на жестокото убийство.

Той бе арестуван заедно с братовчед си Десислав Олеков в ромската махала на селото. Двамата били разпитвани в ареста на белослатинската полиция цяла нощ, но дълго отричали да имат нещо общо с убийството. Даващият непрекъснато противоречащи си признания Аксел накрая се сринал и признал, че той е заклал момичето.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар