15-годишна наследничка на огромно богатство от могъщи династии загина в катастрофа с АТВ

Две от най-могъщите финансови семейства в Европа – фамилиите Голдсмит и Ротшилд, загубиха своята наследничка. 15-годишната Айрис Анабел Голдсмит загина в понеделник в трагичен инцидент, докато управлявала ATV в семейното имение в графство Съмърсет в Обединеното кралство. Родителите й Бен и Кейт са „съкрушени“, отбеляза в. „Дейли Мейл“, цитиран от Канал 3.

Въпреки че на мястото на катастрофата веднага са се озовали екипи за спешна помощ, един хеликоптер и линейка, вече било късно да спасят живота на тийнейджърката. Според британската преса всъдеходът се обърнал по неизвестни причини и затиснал отдолу момичето.

С Айрис била и нейна приятелка, за чиято съдба няма информация. Според полицията „смъртта на момичето не се счита за подозрителна“, като разследването й ще се съсредоточи върху причините за обръщането на машината.

Айрис Анабел е голямата дъщеря на финансовия магнат Бен Голдсмит и бившата му съпруга Кейт Ротшилд – издънка на издигналата се от края на XVIII век банкерска династия Ротшилд. Според британските медии богатството на нейното семейство възлиза на 350 милиона евро.

Момичето учело с престижния девически колеж „Уикъмб Аби“, който всяка година бие всички останали с академичните резултати на своите възпитанички.

Джеймс Хук, директорът на предишното й училище в Лондон – „Хародиън“, сподели за Айрис: „Беше учтива и обичана ученичка, която обожаваше училището си и своите приятелки, и се държеше безупречно. Истинска трагедия е, че ни бе отнето едно толкова жизнено и талантливо момиче“.

Айрис е най-голямото от трите деца на бившите съпрузи, другите две са Франк (13 г.) и Айзък (11 г.). Братята й също били в бащиното имение за лятната си ваканция.

 


Източник: epicenter.bg

Добави коментар какво мислиш по темата!