14 души са задържани при специализирана полицейска операция в област Пловдив

Полицията е отнела книжките на 24-ма шофьори за нарушения в Пловдив и областта, съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив говорителят на ОДМВР. Има 14 задържани лица, а за да прикрият нарушения двама млади мъже са предложили подкуп на проверяващите.

Засилен беше полицейският контрол по пътищата в област Пловдив през изминалите 24 часа. При поредната акция на пътя, която цели подобряване на пътнотранспортния травматизъм, служители на ОДМВР – Пловдив са проверили 1097 МПС и 1274 лица. Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални.

С оглед избягване на наказателни преследване за извършените нарушения, двама от водачите- мъже на 26 и 28 години, шофирали в Пловдив и в Хисаря, предложили подкуп на проверяващите. Лицата са задържани в ареста.
Установени да шофират под въздействие на алкохол са 4 водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3.24 промила. За шофиране под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис са задържани 8 лица, а по случаите са образувани бързи производства.

В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други 11 превозни средства са спрени от движение. За различни нарушения по ЗДвП в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256 бр.

10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни. За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска.

46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Наложените санкции по ЗдВП са 353 броя, като само две от тях са извършени от пешеходци. Установените нарушения на скоростните режими са 731 броя.

Служителите на реда заявиха, че ще бъдат безкомпромисни към онези, които с поведението си на пътя създават опасност за живота на останалите участници в пътното движение.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар