Юлиан Ангелов: Няма да допуснем държавата в лапите на ДПС и БСП!

Няма да допуснем държавата в лапите на ДПС и БСП, заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов по БТВ, мотивирайки по този начин номинацията на Емил Димитров-Ревизоро за екоминистър. 

 

Ангелов бе гост в предаването „Лице в лице“ във връзка с проведения сутринта Коалиционен съвет, на който бе издигната кандидатурата на Ревизоро за поста на арестувания Нено Димов.

 

Представителят на ВМРО обясни, че изборът на Емил Димитров-Ревизоро е бил с мотива – той е принципен човек и е педантичен. Юлиан Ангелов бе категоричен, че „Обединени патриоти“ носят своята политическа отговорност за коалиционната стабилност и изтъкна: „Ние няма да допуснем властта да попадне в ръцете на ДПС!“.

 

Както и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, така и Ангелов отрече вината за водната криза в Перник да е единствено на подалия оставка министър на екологията Нено Димов. И 20 министъра да бъдат арестувани, вода в Перник пак няма да има, твърди депутатът от ВМРО.

 

„Ние от ВМРО няма да се съгласим никога с това. И няма как господин Нено Димов да носи отговорност за подобно нещо“, продължи той. Според него ситуацията е била разиграна „за смъкване на напрежението“.

 

Малко в повече ни идва тази показност. Един човек, който нито е ограбил, нито откраднал, нито убил, да стане най-големият престъпник! Той ли е човекът, който е отговорен за кризата във водния сектор от 30 години насам? Къде са ВиК-ата, къде са общините, които не са кандидатствали за воден цикъл, примерно в Перник?

Има данни, че по време на ремонти на стената на язовир „Студена“, някакви количества (вода) са били изпускани, за да върви ремонтът по-добре. Имаме данни, че 12 милиона кубика са източени. Т.е. за няколко години – един язовир изчезва. Е, кой е виновен да няма вода в язовир „Студена“? Кой предлага на господин Нено Димов данните за количествата вода? ВиК предлага! Той се съгласява, защото не е имало наличие на информация, че ситуацията е застрашена. Така че има много други фактори по цялата система, за да стигнем най-накрая до него“, каза Ангелов.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар