Ще ни затворят ли отново?: ЕК призова за нови мерки срещу коронавируса

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова за нови мерки в страните-членки на Общността с цел справяне с втората вълна на пандемията от COVID-19, предава TACC.

Съгласно думите й, ЕК е отпуснала 100 милиона евро за закупуване на бързи тестове за антитела, които ще бъдат разпределени между страните от ЕС.

Както беше отбелязано, смъртните случаи от коронавирус в ЕС са намалели наполовина в сравнение с първата вълна на пандемията пеез пролетта.

Припомняме, че броят на заразените с новия коронавирус в света се е увеличил през миналата седмица с над 2,8 милиона души, което е най-високата стойност на показателя от началото на пандемията, като се позовава на разпространени днес данни от Световната здравна организация (СЗО).

Броят на смъртните случаи за седемте дни се е увеличил с почти 40 хиляди или с няколко хиляди повече, отколкото през предишната седмица.
Към 25 октомври регистрираните заразени с новия коронавирус SARS-CoV-2 са над 42 милиона, а починалите от COVID-19 са 1,1 милиона, се казва в информационния бюлетин на СЗО.

 

Твоят коментар