Щабът на Байдън поискал почивки на всеки 30 минути от тв дебата, хората на Тръмп отказали

Предизборният щаб на кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън предложи да се правят почивки на всеки 30 минути от първия му телевизионен дебат с президента Доналд Тръмп, но щабът на Тръмп е отказал, предаде ТАСС, позовавайки се на телевизия „Фокс бизнес“. Дебатът ще трае час и половина.

„Нашият кандидат няма нужда от почивки, той редовно изнася 90-минутни речи“, цитира телевизията източник от предизборния щаб на Тръмп.

Представители на Тръмп пък са предложили независими посредници да проверят, че не са поставени електронни устройства в ушите на участниците в дебата, но хората на Байдън не са дали отговор на това предложение.

Дебатът ще се състои в Кливланд, щата Охайо, от 21 ч. местно време (04 ч. сутринта в сряда българско време) и ще е разпределен на шест сегмента от 15 минути. Всеки сегмент ще започва с въпрос на водещия – журналиста от Фокс нюз Крис Уолъс.

Другите два дебата между Тръмп и Байдън ще са на 15 октомври в Маями, щата Флорида, и на 22 октомври в Нешвил, щата Тенеси.

На изборите на 3 ноември американските избиратели ще гласуват за президент и вицепрезидент, за всичките 435 членове на Камарата на представителите и за една трета от местата в Сената, както и за губернатори на 13 щата и територи.

Източник: Новини.бг

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар