Шейха Моза или съвременната Джаки Онасис – една приказна арабска принцеса с хипнотизиращ стил

В последните дни арабските принцеси отново са много обсъждани – една заради факта, че предизвика дипломатически скандал, бягайки от съпруга си и търсейки убежище в Европа, а други – заради безупречните си визии, които демонстрират по време на официалните си визити.

 

Сериозно впечатление прави визията на една приказна арабска принцеса – Нейно Височество Шейха Моза бин Насер ал Миснед. Почти невъзможно е да не бъдете хипнотизирани от естествената красота и елегантност на Нейно Височество. Зашеметяващата шейха определено е една от най-възхитителните жени на света, не само заради нейния страхотен гардероб, но и заради нейните хуманитарни усилия като глобален посланик по отношение на достъпа на деца до образование.

 

Всеотдайната майка на седем деца също така неуморно провежда кампании за ограничаване на домашното насилие и е вдъхновение за овластяването на жените в региона. Шейха Моза, която е втората от трите съпруги на шейх Хамад бин Калифа Ал Тани, бивш емир на Катар, много често попада в списъка на най-влиятелните жени на Forbes. Тя е не само силна жена, но и изключително отличаваща се – с прибраните си в дизайнерски тюрбани коси, тя си е спечелила репутация на икона на стила. Нейните модни пристрастия варират в широки граници – от местни дизайнери като Wadha Al Hijri до международни марки, включително Chanel, Hermès, Ralph и Russo, Stephane Rolland, Jean Paul Gaultier и Valentino.

 

Нейният афинитет към наситената палитра и творения с богати детайли, които тя допълва с ослепителни бижута от Хари Уинстън и Дейвид Уеб, утвърждава статута ѝ като икона на стила и ѝ спечелват одобрението на световните модни гурута, като неведнъж е наричана от тях съвременната Джаки Онасис.

 

Ако не вярвате, достатъчно е да направите бърз преглед на най-вдъхновяващите модни моменти на Шейха Моза:

 

 – Изключително елегантна визия от посещението ѝ в Хага през май 2017 година в нежнорозово сако с плисиран ръкав от колекция Christian Dior Haute Couture, допълнено с диамантено колие Harry Winston и перлена огърлица и обеци.

 

2

– Абсолютно красива и елегантна в цветна рокля от грузинския дизайнер Samoseli Pirveli и прекрасна сламена шапка по време на ваканция в Хърватия през лятото на 2015 г.

 

3

– Като нежна орхидея – Шейха Моза в бял ансамбъл на Christian Dior Haute Couture по време на държавното си посещение в Германия през септември 2010 г.

 

4_1

– Още една снимка от държавно посещение на шейха Моза през юли 2005 г. в Италия. Невероятен шик – бял ансамбъл висша мода на Christian Dior от колекция пролет-лято същата година. Въпреки че костюмът и снимката са от 2005 г., визията все още изглежда модерна и актуална днес. Това е силата на нейния безупречен стил, който никога не излиза от мода. Прекрасната бяла огърлица и кожена чанта завършват шикозния вид.

 

5

– Кралица на изтънчеността. Шейха изглежда абсолютно красива в нежносивата рокля висша мода на Schiaparelli по време на посещение в Малайзия.

 

6

– Oслепителна в този спиращ дъха haute couture кафтан на Jean Louis Scherrer. Погледнете този невероятен цвят и златно бродирани ръкави, към които е добавила зашеметяващите златни бижута Buccellati Milan.

8

– Кралица Елизабет II и Шейха Моза присъстват на прием в замъка Уиндзор през април 2010 г. Шикозна визия в лилаво и синьо, дело на Джон Галиано за Christian Dior. Двете красиви цветни диамантени брошки добавят кралски блясък. 

 

Източник: woman.bg


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар