Честит рожден ден на президента Путин!

Президентът Владимир Путин ще прекара рождения си ден, 7 октомври, на открито в компанията на приятели и роднини, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков.

„Той ще го прекара сред природата. Със семейството и приятелите”, заяви Песков.

През тази година Путин навършва 67 години. Досега рядко му се е случвало да прекара 7 октомври без работни мероприятия, включително публични. През 2017 година, когато празникът му се падна в събота, държавният глава проведе оперативно заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската Федерация в Сочи.

По традиция на 7 октомври той разговаря много и с лидерите на други държави по телефона, като приема поздравления. Както отбеляза Дмитрий Песков, тези разговори не могат да преминат без обсъждане на „съществени въпроси“, така че подобни разговори са част от работния график на държавния глава.

През 2016 г. Путин през този ден не е имал публични събития. Година по-рано, на 7 октомври, той излезе на леда в мача на Нощната хокейна лига, а през 2014 г. официално взе почивен ден и отлетя, за да посрещне рождения си ден далеч от цивилизацията, в сибирската тайга. На няколко пъти на тази дата се падаха големи международни събития с участието на президента на Руската федерация.

През 2019 г. президентът на Русия не е имал такъв отпуск. Той комбинира почивката си с работни дейности.

Миналата година държавният глава почиваше в резервата Саяно-Шушенски. Според Песков Путин се разхождал из планините и се възхищавал на пейзажа. Той беше придружен от министъра на отбраната Сергей Шойгу и директора на ФСБ Александър Бортников в пътуването

Според Песков по принцип държавният глава най-често празнува рожден ден със семейство и приятели, понякога с колеги.

Твоят коментар