Червените в столичната община: Честит празник, софиянци! Бъдете здрави, силни и целеустремени

По традиция денят трябваше да бъде тържествен, с много красиви и вълнуващи събития за гражданите и гостите на града ни. Така, както подобава за празник на столицата. Така, както София и софиянци заслужават.

 

Това се казва в обръщение на общинските съветници от „БСП за България“ по случай Деня на София, съобщиха от пресцентъра на БСП-София.

Тази година Столична община не организира официално честване на празника, както и СОС няма да проведе обичайната тържествена сесия.

По този повод в обръщението се казва, че Столичният общински съвет поздравява съгражданите си дистанционно, въпреки че градът ни отдавна се върна към обичайния си ритъм на живот. „2020-та година е различна – върлува пандемия, цари политическа несигурност и нараства естествената човешка тревога. Времето е такова“, пишат съветниците от БСП.
„Но хилядолетна София ще преживее и това. Градът, владян от цезари, василевси, канове, султани и царе, оставили следи, запазени и до днес, ще пребъде. Столичани, които предават любовта си към него от поколение на поколение, ще продължат да живеят и работят с надеждата и вярата за по-добър утрешен ден, в очакване на мъдрост в управлението му“, изтъкват социалистите.

Според тях тези, които са избрани за това, са длъжни да оправдаят доверието на съгражданите си. Да бъдат близо до хората и в делник, и в празник, а не да се дистанцират от тях. „Това е дълг и отговорност“, категорични са общинските съветници от левицата.

Честит празник, софиянци! Бъдете здрави, силни и целеустремени! С тези пожелания към гражданите на София завършва обръщението на групата на „БСП за България“ в СОС.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар