Център по себепознание “Орфей” представя „Пътища“

„Тръгнеш ли да вървиш, пътят се появява“

                                                                                Джелал ал дин Руми

 

Поля Новакова – инженер по професия, художник по душа или как изкуството бе преоткрито в търсене на истините за личния свят.

 

Като всеки уважаващ себе си и ценящ сигурността представител на зодиакален знак Телец, авторката приема дълги години да работи в сферата на компютърните технологии.

 

Но тъй като Луната в наталната й карта е разположена в знака Водолей, а Северният възел е в Риби, съдбата периодично й напомня скрити истини, касаещи същността на съществуването й.

 

Изложбата представя картини рисувани през последните три години, изпълнени с акрилни бои върху платно. Творбите са израз и продължение на търсенията на автора в областта на етно мотивите и българската символика.

 

В картините са намерили място както живописни съчетания от фолклорни мотиви от различни етнографски области на България, така и паметници на културата, природни феномени, човешки състояния и птици.

 

Българските символи и корени, смисълът на съществуването ни са темите, които вълнуват художничката и са пресъздадени с огромно внимание и любов. А на 09.01. и 10.01., събота и неделя, от 10:30 ч. в Зала Дионис и зала Аполон на Център по себепознание “Орфей” ще има “Семинар по приложно изкуство” на  художничката Поля Новакова.

 

През 2016 година, в резултат на серия лични търсения и предишен опит в рисуването, напуска работата си в частния сектор , за да се заеме с това, което винаги й е носило огромно удовлетворение – приложното изкуство.

 

Бързо става занаятчия към Камарата на художествените занаяти и започва да се занимава с изработване на художествен текстил. В двудневния семинар Поля Новакова ще ви запознае с техниките на рисуване върху текстил, разкривайки тайни от хилядолетния занаят на приложниците!


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар