Цвета Караянчева пред активисти на ГЕРБ във Видинско: Мутри, вън, но аз не съм мутра.

„Президентът се опитва да участва в метежите. На 2-ри се случи следното: влиза от президентството пеша през протестиращите, за да може да ги надъха, влезе в залата, назидателен тон, призовава за оставки, без да е прочел Конституцията. И така обединителят се превръща в разединител.“

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, нарочена неотдавна от премиера Бойко Борисов в циничен запис за „проста кърджалийска п*тка“, по време на връчването на партийни карти в село Ружници.

„И ето че се случи онова на 6-и. Не може да изправяме български граждани срещу български граждани. Ако някой иска да влезе във властта, да се яви на избори“, подчерта тя.

Според Караянчева в момента продължава да се нагнетява напрежение за метежа. Тя обясни, че от ГЕРБ предложили проект за ВНС, защото по-рано в публичното пространство се говореше за това. Сега обаче, след като те повдигнали въпроса, Велико Народно събране вече не се искало.

Караянчева беше категорична, че партия се прави с любов, а не с черен пиар.

„Някои политици от телевизионни екрани, от лайфове във Фейса се опитват да обясняват как са големи борци – да, там е лесно, но иди на терен, направи структура. Тогава ще призная, че наистина милееш и работиш истински. Тези паважни политици се опитват да дават акъл. Нека дават, но не познават реалната ситуация в страната“, добави шефката на парламента.

Тя даде да се разбере, че ГЕРБ е силна, защото била при хората. Караянчева отчете, че това, което Борисов направил за България за последните 10 години, никой не го е правил през годините на така наречения преход.

„Не както обясняват БСП неща без покритие. Да се говори на едро е лесно, искайте конкретика“, призова тя. И заяви: „Президентът казва: „Мутри, вън“. Но кои са мутрите? Вие ли сте мутрите? Аз не съм мутра“! Нямат аргументи…“

Лупа БГ

Твоят коментар