Цвета Караянчева: Д-р Хасан Адемов е с коронавирус

Д-р Хасан Адемов е с коронавирус. Това каза председателят на парламента Цвета Караянчева по време на брифинг в Народното събрание, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Тя пожела бързо оздравяване на председателя на социалната комисия и депутат от ДПС.

Утре свиквам Председателски съвет, всички народни представители и администрацията на Народното събрание ще минат през тест за коронавирус, каза още Цвета Караянчева.

„Има направена организация. Информирала съм председателите на парламентарните групи. Утре в две болнични заведения от сутринта ще се правят тестове на народни представители, за да може да се установи какво е здравословното им състояние. Това ще бъде утре за народните представители. На другия ден ще бъдат тестувани всички хора от администрацията на Народното събрание, които са били в контакт с д-р Адемов и тези, които са работили в залата: квестори, служители на събранието, шофьори, стенографи, хора, които са в непрекъснат контакт с нас народните представители“, заяви Караянчева.

Тя заяви, че оттук нататък предстоят тестове.

„Още в петък, когато поех ангажимента и предложих Народното събрание точно това имах предвид, защото и тогава казах, че независимо, че сме депутати, вирусът не подбира“, допълни още Караянчева.

Председателят на Народното събрание припомни, че тогава са я обвинили, че няма да се работи, защото ще се установява диктатура. „Точно това имах предвид преди време, когато и вас, колеги, ви отделих горе в залата и когато не допуснахме пресичане на потоци. Вие малко ми се разсърдихте, но аз предпочетох да ми се разсърдите и да запазим здравето на всички вас, на народни представители, които ходят по страната и контактуват с вас и администрацията. За съжаление в момента имаме случай, реагираме много бързо. Свързах се с председателите на парламентарни групи. Още утре в 8.30 имаме председателски съвет и ще направим организация народните представители да бъдат тестувани. Не защото са богопомазани, не защото са специални, а защото имат контакти с други хора по избирателните си райони, защото работят с администрацията тук, с вас, защото и в определен момент трябва да се съберем и да гласуме закони“, коментира Караянчева.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар