Цацаров, Гешев и Маринов наградиха прокурори и полицаи за отлична работа по знакови дела

На официална церемония министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният прокурор на Република България Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев наградиха служители на МВР и на прокуратурата за постигнати резултати по знакови разследвания. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Разкриването на извършителите на жестокото двойно убийство, жертвите на което бяха открити в Негован, ефективното разследване и неутрализирането на организирани престъпни групи за телефонни измами, както и бързите и адекватни действия след пробива на системата на Националната агенция за приходите са повод да благодарим още веднъж на колегите и прокурорите, работили активно по тези казуси. Те са доказателство, че създадената координация и работата в екип е правилният път, който трябва да следваме, заяви министър Маринов.

 

На официална церемония той връчи плакети на Министерството на вътрешните работи на четиримата наблюдаващи прокурори на Специализираната прокуратура и прокурор от Софийска градска прокуратура, работили активно, заедно с разследващите екипи по съответните случаи. Отличията получиха прокурорите Калин Близнаков, Евгения Станкова, Евгения Деянова и Николай Димитров от СП и Детелин Георгиев от СГП.

Когато има изключително добро взаимодействие между МВР и прокуратурата на всички нива, резултатите са налице, заяви главният прокурор на България Сотир Цацаров. Като израз на благодарност той и заместникът му Иван Гешев наградиха с различни отличия на Върховната касационна прокуратура 65-ма служители на МВР, работили по случаите. Служителите са от Специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, секторите „Престъпления против личността“ и „Измами“ към отдел „Криминална полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ /ГДНП/, сектор „Престъпления против личността“ към отдел „Противодействие на криминалната престъпност“ при СДВР и група „Телефонни измами“ към ОДМВР-Плевен.

 

78269

На церемонията присъстваха главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, директорите на ГДНП, ГДБОП, СДВР и ОДМВР-Плевен.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар