Христо Проданов: Вчера социалистите категорично казаха кой е техният лидер

Вчера социалистите категорично казаха кой е техният лидер. Резултатът е категоричен. Това беше историческо събитие за БСП и го проведохме по образцов начин, благодарение на Централната избирателна комисия и на всички комисии в цялата страна.“

 

Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред Нова телевизия, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той припомни, че всеки един от кандидатите е имал право на свой застъпник.
„Този избор дава политически сигнал. При такъв резултат се видя, че партията е единна и мобилизирана. 70% активност е огромна активност, като тя не може да бъде постигната в България дори на парламентарни избори. БСП е готова за победа на парламентарни избори, надявам се те да бъдат предсрочни“, каза Проданов.

 

Той допълни, че тезата за разделение и разцепление в БСП се е оказала абсолютно безпочвена.

Проданов подчерта, че всички социалисти вчера са видeли, че вотът е бил абсолютно честен: „Безпочвените нападки не са обвинения към ръководството на партията, а към тези хиляди хора, които абсолютно безплатно стояха през целия ден ден и проведоха избора по начин, по който трябва да се провеждат избори не само в БСП, а и национални.”

Социалистът припомни, че някои от кандидатите през последните 4 години са направили всичко възможно, за да отменят прекия избор и да не дадат правото на глас на всеки един социалист: ”Опитваха да саботират прекия избор с апаратни игри, с опити за свикване на нелегитимни национални съвети, които искаха да отменят правото на социалистите да изберат лидера си, но не позволихме това да се случи“, завърши Христо Проданов.


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар