Христо Проданов, БСП: Предложението за електронните платформи за настаняване е грешно

Предложението на Валери Симеонов и Менда Стоянова за електронните платформи за настаняване е грешно – резултат може да се постигне с патентен данък. Това каза пред журналисти зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов за предложението на Менда Стоянова и Валери Симеонов между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет в преходни и заключителни разпоредби за създаване на условия за спазване на законодателство при електронните платформи за настаняване, предаде Агенция „Фокус“.

„Винаги, когато нещо се мисли на пожар, то винаги се оказва грешно. Това, кеото се опитват да направят Валери Симеонов и Менда Стоянова е грешно. Вярно, всеки, който оперира на пазара в България е задължен да плаща данъци. Вярно е това, че една огромна част от тези апартаменти са в сивия сектор и не плащат данъци, което е нелоялна конкуренция.
По начинът, по който го предлагат колегите, с категоризация на тези апартаменти, нищо няма да се случи. Най-малкото общините няма да имат ресурса да осъществят предложението. Говорих неформално с колегите вносители на тези предложения. За мен най-лесният начин, по който може да се постигне наистина някакъв резултат е патентен данък на брой легла на тези апартаменти. Като се регистрират на юридически или физически лица на точен адрес“, посочи Проданов.

 

Според него не трябва да се забравя и че този бизнес акумулира огромна част от туристическия бизнес.

 

„Най-вероятно ще променим текста и ще въведем регистрационен режим, а не категоризация на тези обекти“, каза от своя страна Валери Симеонов. 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар