Хората пак ще ни изберат, виждат какво правим, а опозицията ги плаши. По 50 лева на пенсионерите, ако пак управляваме

Трябва да насочим вниманието си и към възрастните, и към хората със съпътстващи заболявания. Нека засвидетелстваме грижата и вниманието си към опазването на техните живот и здраве като спазваме противоепидемичните мерки.

Това обяви Борисов във фейсбук.

Казах на министрите да не обръщат внимание на злобните коментари, а да работят и да следват целите, които сме си поставили. От тях искам много работа и да полагат грижи за всеки един българин.

С агресията си нашите противници отново ще уплашат хората. Вече лъсва истинската им същност. За да няма никакви спекулации, поискахме на изборите да има външни наблюдатели. Сигурен съм, че хората пак ще изберат стабилността, защото виждат какво правим.

„Кой ще изпълнява следващия бюджет? Ще го изпълняваме пак ние, с парите, които сме си осигурили ние!“, каза още Борисов.

От думите на Борисов става ясно, че са правени различни разчети за следващия бюджет. „При вариант първи – ние сме следващото правителство, продължаваме да изпълняваме всички тези мерки, докато има пандемия. По 50 лева на пенсионери, всички, които са първа линия… Ние не правим предизборни бюджети, това е следизборен бюджет – да може да има хора, които да продължат да живеят и работят в България. Толкоз“, казва министър-председателят.

Той обаче не разкрива какви са другите варианти на бюджета, по-точно, ако ГЕРБ не спечелят изборите.

„Съвестта ми е чиста, на три съвета в Брюксел съм се молил като малко дете, включително и пред медиите, да се подготвим за днешния ден, за декември – все едно глас в пустиня. И сега като гледам какво става във Франция, в Белгия – икономиката замина. Тези 750 млрд., за които още не сме започнали процедура за Фонда за подпомагане, вече са стотинки“, казва още Борисов по отношение на ситуацията в ЕС.

Премиерът не пропусна да атакува опозицията и по-точно БСП, като пак даде поредица от примери за „тежкото наследство“ в началото на управлението на ГЕРБ и заяви, че социалистите нямат морално право да го упрекват.

„Кой ще е премиер, кой ще управлява – знае Господ и българският народ!“, заяви Борисов.

Твоят коментар