Хекимян притисна Сачева със запис от 2013 г., в който казва, че ГЕРБ са комунисти, а България полицейска държава

Деница Сачева призна пред водещия на bTV Антон Хекимян, че през 2013-а година е заявила, че „така наречената подкрепа за ГЕРБ се основава на страх и репресии“. „Да изричала съм тези думи, които са свързани с хора, които вече не са част от ГЕРБ“, потвърди социалният министър.

Той обаче цитира друго нейно изказване: „Национализацията на резерва на здравната каса е едно от нещата, които определят ГЕРБ по-скоро като комунистическа партия“.

„Ако тогава за вас ГЕРБ е комунистическа партия, сега каква е?“, попита водещият.

„ГЕРБ е дясна партия“, отговори Сачева.

Последва нов цитат от 2014-а, в който Сачева отрича ГЕРБ да е дясна партия. „Променят се нещата, според вас не се ли променят?“, отвърна министъра.

„През 2014 година Радан Кънев не ме прие в ДСБ, но сега съм член на ГЕРБ. Влязох в през 2019 година в ГЕРБ, защото споделям идеите на тази партия“, заяви Сачева. „Исках да се занимавам с политика, подадох заявление за членство в ДСБ, но господин Радан Кънев не ме прие“, разказа тя и обясни, че е член на ГЕРБ от миналата година. „През всички години, в които съм се занимавала с политика, съм го правила за хората. Нямам нищо от което да се притеснявам. Моето его е задоволено като реализация. Аз искам да говоря по теми, които са полезни за хората“, разказа социалният министър.

Мнението на министър Деница Сачева за ГЕРБ преди време, можете да чуете в това виедо:

„България стана полицейска държава, но това със сигурност не я направи по-сигурна.

Неведнъж съм казвала, че когато някой се занимава, когато някой идва от силовите структури, ние от него не може да очакваме нещо друго, освен силов ред.

Няма друга опция, защото просто такъв е начинът на мислене на тези хора. Съвсем естествено, те няма как да мислят по начина, по който мислите вие.

Биографията на човека, който подкрепяте вие определя вашето бъдеще. Ако в случая с хората, за които говорим от политическа партия ГЕРБ, няма как в продължение на 20 години те да се занимавали с рекет, част от тях.

Няма как те да се занимавали с покровителство на едни ли други сенчести бизнеси и изведнъж внезапно, когато са станали на 40-45 години, да са станали човеколюбци.

В крайна сметка независимо дали говорите за къпините, за малините, за здравеопазването или за друго нещата в крайна сметка нагоре по веригата стигат до един общ център. България страда заради 100- 500 души, които стоят на върха на централизираната пирамида на мафията.

В крайна сметка една държава, която не може да се справи с такива хора, не е държава.

За мен партия ГЕРБ не е дясна партия и има много доказателства, които могат да се видят веднага. За всички е ясно, че средата е убийствена. Тази тенденция е в големите градове, усеща се и в София и започна да става застрашителна.

Имам личен опит с голяма част от проблемите, които съпътстват ежедневието на хората. Първо като човек, който има компания и прави частен бизнес. На гърба си изпитвам проблеми и трудности със законодателството, с данъчните проверки, с репресиите.

Движението на парите е най-важното, за да има благосъстояние. В момента движението на парите върви само в кръгове или политически или между монополи и олигарси.

Когато глупави хора правят договорки надолу по веригата страдат стотици хиляди хора естествено нещата ще са такива. Как другите нации са отишли и са се защитили с по-качествени политици, а ние не сме.”, казва Деница Сачева.

Твоят коментар