Харизанов: Цветанов е опасност за ГЕРБ, колкото е опасно на земята да падне астероид

”Категорично не редя листите на ГЕРБ. Това го казва Цветанов, който напоследък почти не говори истини. Листите се редят от структурите на ГЕРБ в страната. Аз съм номинирал за депутат Бойко Борисов в моя район. Това е моето редене на листи и мен няма да ме видите в листите. Никога не съм спорил с Цветанов.

Умишлено иронизирам това, което прави той в момента, и никога не съм иронизирал това, което е правил 18-19 години в ГЕРБ. Цветанов е опасност за ГЕРБ, колкото е опасно на земята да падне астероид. В неговата партия няма политически живец. Лесно е да си силен втори, но е трудно да си първи. Това каза пред БНТ политическият анализатор и член на ГЕРБ Георги Харизнов.

„Борисов в джипката си е запазена марка на самия Борисов. Никой обаче не може да отрече макроиномическата стабилност и стабилността на финансите. Навсякъде по света коронакризата се използва за правене на политика. Не виждам проблем, че днес премиерът на път за Петрич е показал АМ „Струма“ на ген. Мутафчийски“, добави още той.

„Козът на ГЕРБ в тези избори ще са резултатите. Нито една партия не е постигала такива резултати като ГЕРБ. Много хора се опитват да се покатерят на стълбата, нападайки Борисов. За мен не е загадка какво ще се случи преди изборите, а какво ще се случи след изборите – кои и колко партии ще влязат в парламента. И в момента ГЕРБ показва отлични резултати, като категорично се справя с коронакризата – и медицинската, и икономическата.

Има червена линия след изборите, която ГЕРБ никога няма да прекрачи. Това е БСП.

Нека видим кои партии ще влязат в НС. Това ще решат избирателите. Аз съм съгласен и одобрявам много от исканията на градската десница и съм го казвал. Много наши идеи съвпадат с техните. Единственото, за което не бях съгласен с тях, е, че правителството трябва да подаде оставка. Иначе те имат много добри и конкретни идеи“, завърши той.

 

Факт е, че доверието в парламента е ниско и това е така още от началото на прехода. Факт е, че има критики към законадателната власт. Това е право на критикуващите и те се възползват от него, но според мен никъде по света няма идеална законодателна власт. Съгласен съм, че има още много какво да се желае от работата на парламента и ние ще наблегнем в тази насока, каза още политическият анализатор, член на ГЕРБ и изпълнителен директор на ТВ „Европа“ Георги Харизнов.

 


Източник: epicenter.bg

Твоят коментар