ХАОС, ХАОС! Лекари, сестри и санитари са пред колапс

Всички вие, които позволихте системата да достигне това дъно ще горите в ада! 

Съобщения за смърт в момента се пишат в лабораторията… защото няма кой. Само в едно от отделенията вчера имаше опашка от роднини, които са дошли, за да приберат документите на починали близки

Това пише гневна русенка в социалната мрежа относно хаоса в здравната ни система.

„Лекари, сестри и санитари са пред колапс. Ковид отделенията са препълнени, а в някои от тях лекари НЯМА, визитациите се правят от медици от съседни отделения. Те не насмогват. Вечерната визитация започва в 20:00 часа и завършва при някои пациенти в 6:00 сутринта!

Болните са оставени на произвола на съдбата и на късмета си да се измъкнат живи от болницата, ако оцелеят и психически… няма посещения, няма прибори, сапун, чаша, вода… това е ГЕНОЦИД, драги. Ако искаш информация за състоянието на близък, можеш да я получиш само и единствено от него, защото завеждащ отделението няма, сестрите не могат да дадат подобна информация.

Съобщения за смърт в момента се пишат в лабораторията… защото няма кой. ХАОС, ХАОС! Само в едно от отделенията вчера имаше опашка от роднини, които са дошли, за да приберат документите на починали близки. Губят се лични карти, липсват епикризи… Събирането на комплекта документи, необходими за прибиране на починалия и организиране на погребение отнема часове, понякога до два дни. Медицинският персонал се губи в процедурите, пишат документи, вместо да лекуват.

Само в една от траурните агенции вчера до обяд имаше постъпили 8 заявления за починали от ковид отделенията… Сега чакаме разрешение от РЗИ, за да можем да приберем тялото… опаковано и запечатано.

Ще горите в АДА! И не, не става въпрос за пари, 1000 лева надбавка няма да помогнат на лекари, сестри и санитари, на тях им трябва подкрепа от държавата – организационна, комуникационна, човешка.

#ОСТАВКА #СЪДиЗАТВОР“

Ани Герасимова

Твоят коментар